Blogger a l'Educació Primària

https://flic.kr/p/avuwKe
Primerament, començarem dient que un bloc o eportafoli és una pàgina web, generalment personal. Però, en el nostre cas per a l'assignatura de TIC és grupal. En aquest bloc es van penjant cronològicament articles, opinions o altre tipus de texts on es desenvolupa un tema en concret. Els lectors, poden escriure els seus comentaris per aportar les seves opinions, experiències o preguntes; i per descomptat, l'autor podrà contestar cada comentari. D'aquesta manera s'estableix un tipus de diàleg. Normalment, un bloc sol basar-se en una temàtica en particular, en el nostre cas és educatiu, tot i que n'hi ha de caràcter personal, periodístic, empresarial, etc.

Els blocs poden ser una gran eina per a l'activitat escolar; a més de treballar per oferir-te les millors aplicacions i recursos educatius, una de les principals funcions és interactuar amb la comunitat educativa per estar al dia de totes les tendències i novetats. Tot això en una classe. És a dir, cada classe de l'escola pot tenir un bloc perquè els pares (especialment) o altres contemplin els seus projectes, activitats o excursions, per potenciar una matèria fora de l'aula, complementar l'explicació del professor, etc. Això sí, en el cas de ser un bloc de l'aula on surten els nens, parlaríem d'un bloc d'ús restringit. 

L'ús dels blocs contribueix a la formació personal dels seus usuaris perquè els estudiants creen el seu propi coneixement. L'educació no sols es centra en l'adquisició del coneixement, sinó en la formació professional i contínua. Per l'educador, pot servir com una forma de mostrar informació i opinió sobre la matèria o elements del seu àmbit de treball; i per l'alumnat, com a fòrum d'opinió i lloc per mostrar els seus progressos en una determinada activitat, assignatura, etc.

Ara bé, quan un bloc es fa servir amb fins educatius, s'anomena "Edublog". Aquí en teniu alguns exemples: Aulablog21Planeta EducativoInnovación educativa.


https://flic.kr/p/8RS9hL

A continuació, perquè us feu una idea de quin format pot tenir un bloc, posarem imatges del bloc de cadascuna de nosaltres. Podreu observar com cadascuna tenim un estil diferent, un disseny i una forma d'expressar les coses diferents. Aleshores, podreu imaginar les moltes diferències que poden aparéixer tot i ser blocs de la mateixa temàtica.
Aprenent pas a pas

El Racò d'una Futura Professora

El blog de la mestra Neus


Paradís en ruïnes en procés de construcció

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les presentacions Power Point a l'Educació Primària

El Symbaloo a l'Educació Primària