Les presentacions Power Point a l'Educació Primària

Una vegada més, farem una entrada sobre una nova eina donada a classe. Aquesta serà molt útil en l'àmbit educatiu, que és el que principalment ens interessa. En aquest cas, parlarem sobre les presentacions de PowerPoint.

L'ús de PowerPoint i les presentacions de diapositives ofereixen beneficis per a ensenyar, perquè la tecnologia envolta als alumnes i per tal d'ensenyar-los, els mestres han d'emprar el llenguatge que ells comprenen: el visual. I on podem trobar aquest tipus de llenguatge en abundància? A la tecnologia.

En primer lloc, començarem a dir que el PowerPoint és un programa de software ofimàtic que està dissenyat per a la creació i l'execució de presentacions multimèdia, les quals utilitzem per a facilitar la comunicació i la transmissió d'una informació de manera clara, elegant i atractiva. Per exemple, pots incorporar fàcilment fotografies del treball dels alumnes, vídeos d'una excursió o continguts relacionats de fonts de notícies.

Aquesta eina presenta molts d'avantatges, ja que t'ajuda a tenir claredat per a la meta que vols obtenir i a més, els nens es senten atrets per la informació exposada a la pantalla. Per tant, seria un aspecte positiu perquè és fàcil que tothom estigui prestant atenció. I amb aquesta eina considerem que ens dóna una facilitat per a poder explicar un temari sense que els nens desviïn la vista i estiguin distrets.

En segon lloc, creiem que entre els nens causaria motivació, ja que es poden incorporar fàcilment fotografies, música, gràfics... sobre el que s'està explicant i generaria curiositat en l'alumnat. A més, a part de fer-les una explicació del temari per una pantalla, també es podrien fer presentacions de treballs que han realitzat els alumnes a classe, vídeos d'una excursió o continguts relacionats de fonts de notícies.  

La distribució que s'aplicaria en cada diapositiva per tal d'aconseguir aquesta motivació, haurien d'aparèixer les idees clares i directes, amb imatges que complementessin aquesta informació, que siguin reals d'assolir i adaptables a l'entorn que ens trobem, que en aquest cas seria l'aula, tenint com a destinataris als alumnes.

En conclusió, a causa que els estudiants d'avui en dia estan tan avançats en l'àmbit tecnològic, les eines que impliquen l'ús de tecnologia com les presentacions de diapositives, incrementen la participació i interacció dels alumnes. Així doncs, és una forma de sintetitzar, definir, descriure i seleccionar la informació més important per tal d'aconseguir un ensenyament i un aprenentatge entre els nens, útil d'una manera diferent, fàcil i nova.


També, cal destacar un altre aspecte que és la cooperació i la col·laboració entre els mestres, perquè poden compartir lliçons i presentacions simplement usant un sistema per compartir arxius o una memòria flash. A més, els alumnes que veuen presentacions de diversos mestres estan exposats a veure més d'un punt de vista.


Per això, creiem que és una bona eina per a utilitzar en l'àmbit educatiu, sobretot en l'educació primària, què és el que estem estudiant. 

Al cap i a la fi, s’ha d'utilitzar com a mitjà perquè assolin els coneixements i arribin a una competència bàsica; APRENDRE A APRENDRE que ha d'esdevenir «una actitud vital que acompanyi a la persona durant tota la vida». 

Comentarios

Entradas populares de este blog

El Symbaloo a l'Educació Primària

Blogger a l'Educació Primària