Google Drive a l'Educació Primària

Per començar, hem de fer una petita introducció de què és, i per a què serveix el Google Drive.
L'eina, Google Drive, és un servei d'emmagatzematge d'arxius, on cada usuari té un espai gratuït per administrar els seus arxius. Proporciona, com ja hem dit, un espai únic per emmagatzemar, crear, modificar, compartir i accedir a documents, arxius i carpetes de tot tipus. Es pot accedir des del lloc web amb ordinadors, o descarregant l'aplicació gratuïta per Android o iOS que permeten editar documents en línia. 
Té un sistema de sincronització d'arxius que permet a l'usuari:
      -Editar els seus arxius al PC, i tenir-los disponibles al núvol.
      -Treballar conjuntament amb més persones sense la necessitat d'estar juntes.
      -Realitzar pujades o baixades massives d'arxius, respectant l'estructura de carpetes.
      -Sincronitzar aquests arxius en tots els nostres dispositius.
Per poder utilitzar Google Drive tan sols cal tenir un compte de correu electrònic (gmail) i podem crear tot tipus d'arxius: carpetes per a poder organitzar-nos, documents, presentacions, fulls de càlcul, formularis, i dibuixos.

És per això que podem trobar molts beneficis per poder usar amb els nostres alumnes a classe, ja que és un recurs TIC molt útil en la tecnologia d'avui dia.
  • Quins avantatges té Google Drive per als alumnes i professors?
Per començar, professor-alumne podem treballar i compartir conjuntament documents per tenir-los a l'abast des de qualsevol ordinador. També, es pot començar a editar un document a l'ordinador de l'aula, i poder acabar el treball a l'ordinador de casa sense la necessitat d'enviar-se a un mateix l'arxiu.
Altres beneficis són que es pot demanar als alumnes que obrin un arxiu nou i realitzin un exercici, i compartir-lo amb el professor per poder corregir-ho; treballar amb els alumnes en algun document a temps real i que tots els alumnes puguin comentar i intercanviar opinions. Com ja hem dit al principi de l'entrada, poder disposar d'una còpia de seguretat en el núvol, evitant que s'esborrin en cas d'algun problema amb l'ordinador, és un dels majors beneficis. A més, es poden buscar ràpidament documents pel seu contingut i no només pel seu nom.

Utilitzant aquesta eina es podrà promoure el treball cooperatiu i l'autoavaluació en els nostres alumnes.

Aquestes són les coses que podrien utilitzar amb el Google Drive a la nostra classe. Però, per a cada etapa de primària i segons l'edat es podrà utilitzar d'una manera o altra, ja que no tenen la mateixa capacitat de l'ús tecnològic un nen de 6 anys que un altre de 12 anys que ja està acabant la seva etapa escolar i té unes capacitats més desenvolupades.

  • A l'edat de 6 anys, o millor dit, al primer cicle de l'educació primària, el més recomanable per començar amb aquesta eina és anar introduint-la a poc a poc, per exemple que el professor vagi penjant deures, i fitxes que puguin fer a través del núvol, tot i que encara no tenen l'experiència que pot tenir un nen més major.
  • Al segon cicle de primària, que tenen entre 8 i 10 anys, ja es pot anar treballant amb gairebé totes les assignatures i amb més necessitat, perquè així en el tercer cicle sigui una eina que es pugui utilitzar per compartir i fer tot tipus de treballs, ja que és el curs on més es treballa.
  • Per últim, el tercer cicle de primària es podria anar introduint coses més complexes, com fulls de càlcul, presentacions perquè els nostres alumnes exposin temes diversos i d'interessos comuns, així aprendran a escoltar als seus companys i, sobretot, a enfrontar-se a parlar en públic.

Finalment, cal destacar, que no només és un avantatge per als alumnes, sinó per al conjunt de professors per quan arriben les avaluacions, per evitar així el tràfic de paperassa per cada informe de cada classe.

En aquesta imatge podem observar la pagina principal del Google Drive,
 on podem crear-nos un compte i accedir al nostre compte.


En aquesta segona imatge, veiem una captura de pantalla del Google Drive d'una companya del nostre
 grup, on podem observar dos arxius creats i que romandran en el núvol sense patir cap tipus de modificació

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les presentacions Power Point a l'Educació Primària

El Symbaloo a l'Educació Primària

Blogger a l'Educació Primària