Mendeley a l'Educació Primària

Mendeley és una eina d'escriptori i web per a la gestió i l'intercanvi de documents d'investigació, el descobriment de dades de la recerca i col·laboració en línia. Es pot combinar la pàgina web i l'aplicació de l'escriptori, guardar els documents en PDF i fer la referència amb Mendeley.

Mendeley és una eina perfectament útil per a guardar documents importants o que vols fer servir; llavors, en canvi de descarregar els documents o guardar-los en la memòria de l'ordinador, el que pots fer és guardar-ho en aquest espai. A més és un espai per cercar informació sobre algun tema, seguir en línia els perfils dels professors, veure les innovacions al tauler de notícies, ... Així, no tens tant de perill per a l'errònia selecció d'informació que pots trobar en altres buscadors. 

Ara bé, des de l'àmbit educatiu, és una eina correcta per als nens, concretament a partir de quart o cinquè de primària que és quan comencen a fer treballs i a buscar informació per ells mateixos. A banda, també pot ser un espai de recerca més fàcil per a ells pel fet que els professors poden seleccionar la informació corresponent i posar-ho a una secció anomenada "My library", inclòs dins d'aquesta en alguna secció sobre el tema tractat; llavors, els nens no han d'anar més enllà i trobar pàgines amb una possible informació nul·la, cosa molt probable en edats prematures.

Per tant, aquesta eina es pot fer servir d'una manera satisfactòria (amb la condició que els nens hagin de buscar alguna informació o fer un treball). A més, a l'hora de l'avaluació els professors tenen la garantia que han cercat allà la informació, llavors, no poden treure altra cosa que no s'hagi exposat als documents. Però, en el cas que busquin més informació, també la poden compartir amb el professor i assenyalar d'on l'han extreta.

Aquí tenim un exemple del tauler de notícies al nostre Mendeley
Aquí es mostra la secció de "My library", on es poden veure o bé tots els documents, o bé els determinats documents d'un grup.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Les presentacions Power Point a l'Educació Primària

El Symbaloo a l'Educació Primària

Blogger a l'Educació Primària